NIEUWS
PERSBERICHTEN…

TAPTOE GRONINGEN APP

14/03/2017 Taptoe Groningen introduceert een nieuwe APP. Deze APP is zowel voor Android als IOS te downloaden. Via deze APP kunt u nieuwsberichten omtrent de 27e editie van Taptoe Groningen volgen.

EERSTE KORPS VOOR TAPTOE GRONINGEN BEKEND

23/03/2016 De showband Sternse Slotlanders uit Franeker zal voor het eerst in zijn bestaan deelnemen aan de indoor Taptoe Groningen. De showband welke in haar bestaan grote successen heeft gekend vierde in 2015 het 60-jarig bestaan. Het jubileumjaar was voor de showband een succesvol jaar met vele hoogtepunten.

Er gaat niets boven een muzikaal Groningen

26/11/2015 Dit zijn de wervende teksten op het affiche van Taptoe Groningen 2013 en dit bracht mij op het idee om te kijken of de wervende teksten van Henk Vonhoff, als CvK was hij zestien jaar lang het boegbeeld van de provincie Groningen die hij steeds gebruikte om het toerisme naar Groningen te bevorderen ook van toepassing zijn op deze westerling. Gelijk maak ik dan gebruik van de mogelijkheid om een vooroordeel uit de weg te ruimen wij Westerlingen vinden de rit naar het Noorden vaak te ver en dat terwijl de Noorderlingen zonder morren (zegt men) regelmatig naar het Westen afreizen

LUSTRUMCONCERTEN IN DE DER AA-KERK

07/11/2015 Ter ere van het 25-jarig bestaan van de Taptoe Groningen gaven drie fanfares zaterdagmiddag gratis concerten in de Groningse Der Aa-kerk: Vejen Garden uit Denemarken, Musikcorps der Freiwilligen Feuerwehr Großen Linden uit Duitsland en Harmonie Patrimonium uit Groningen.
DOWNLOAD DE TAPTOE GRONINGEN APP… Voor Android: Voor IOS:

EERSTE DEELNEMERS TAPTOE GRONINGEN 2018 BEKEND

02/04/2018 Met nog meer dan een half jaar te gaan bereidt het bestuur van de Taptoe Groningen zich voor op de volgende editie. Op zaterdag 10 november zal wederom in de MartiniPlaza te Groningen de Taptoe Groningen plaatsvinden. De voorbereidingen en onderhandelingen zijn reeds in volle gang en enkele zelfs al afgerond. Voor de 28e editie heeft de programering van Taptoe Groningen de eerste twee deelnemers bekend gemaakt. Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek en Showband Takostu uit Stiens.

NIEUWE DEELNEMERS TAPTOE GRONINGEN 2018 BEKEND

19/04/2018 De programmacommissie van de Taptoe Groningen verheugt zich weer twee deelnemers te mogen presenteren. Beide korpsen waren al eens te gast in Groningen en hebben zich sinds hun laatste bezoek enorm ontwikkeld. Uit het Gelderse Wezep komt de van Limburg Stirumband. Het korps speelde al diverse malen tijdens de Taptoe Groningen en gezien hun ontwikkelingen vond de programmacommissie dat het hoog tijd werd deze band weer eens te benaderen. Met hun show ‘BluEmotion’ zullen zij de bezoekers van de MartiniPlaza trakteren op een muzikaal en visueel spektakel. Uit het Brabantse Empel komt de Show & Marchingband Exempel. Ook dit korps maakt een stormachtige ontwikkeling door. In hun schitterende uniformen met Brabantse accenten brengt ‘The Band’ de show: ‘Can you feel it’. Een show vol gevoelens zoals ze het zelf verwoorden.

ELFVOUDIG NEDERLANDS KAMPIOEN VERZORGT OPENING

04/06/2018 Met enige trots deelt de organisatie van de Taptoe Groningen mee dat de Mallletband van muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit het Groningse Farmsum/Delfzijl de opening van de taptoe zal verzorgen. De malletband van Wilhelmina heeft maar liefst 11 Nederlandse titels op haar naam staan welke allen zijn behaald in de hoogste afdelingen. Speciaal voor de Taptoe Groningen stelt dirigent Theo van Kruistum een spectaculaire compositie samen en zal deze openingsact uitvoeren met de vereniging waar hij al vele jaren enorme successen heeft mee geoogst.
Copyright © 2017 Taptoe Groningen
Social Media