DEELNEMERS 2017
TIJDENS DE 27E EDITIE TREDEN VOOR U OP…

JONG KAMPER TROMPETTER KORPS

 KAMPEN Het Jong KTK presenteert de flitsende show “City of Stars”. Tweemaal gewaardeerd met de hoogste score in de jeugdklasse en Nederlands Kampioen. Deze jonge muzikanten uit Kampen nemen het publiek mee naar de grootste steden van de wereld. Daar bruist het, daar gebeurt het, daar zijn de sterren. In de “City of Stars” gebeurd het! Loreen, One Direction, Alicia Keys, Christina Aquilera zijn de artiesten die je vindt in “The city of Stars”; Dé nieuwste show van het Jong Kamper Trompetter Korps. Deze band behaalde op het ODSC in 2017 de titel Nederlands Kampioen in de Basisklasse met 89 punten. Op het WMC in 2017 behaalde de band een zilveren medaille in de First Divisie Show met 72,04 punten.

SHOW- & MARCHINGBAND AMIGO

 LEIDEN De Show- & Marchingband bestaat uit een gemotiveerde groep muzikanten die in haar korte bestaan al op vele nationale en internationale evenementen haar gezicht heeft laten zien. Zowel met haar nieuwste show Rollercoaster als met de diverse marsen die ze speelt, heeft de Show- & Marchingband al aardig wat publiek en juryleden positief weten te verrassen. Deze band behaalde op het WMC in 2017 een gouden medaille in de World Divisie Mars met 81,33 punten.

TROMPETER- SHOWCORPS LEINEGARDE

 NEUSTADT AM RÜBENBERGE - DUITSLAND Met 96 leden verdeeld onder meerdere afdelingen is de vereniging sterker dan ooit. De vereniging maakt dan ook een enorme ontwikkeling door. Ook het aantal uitnodigingen bij de grotere evenementen , waarvan meerdere in Nederland, getuigd dat deze vereniging op dit moment zeer succesvol is. De nieuwe show van het Trompeter Showkorps Leinegarde draagt de titel ‘Beat it’ met daarin muziek van de ‘King of pop’: Michael Jackson.

CHR. MUZIEK- EN SHOWBAND JULIANA

 AMERSFOORT De diversiteit van het instrumentarium, het brede repertoire en een groot aanpassingsvermogen maken Juliana tot een van de meest attractieve showkorpsen van Nederland. Naast veel presentaties tijdens taptoes is Juliana ook in staat goed voor de dag te komen op het concertpodium waarbij de samenwerking met een artiest of solist niet wordt geschuwd. Deze band behaalde tijdens het WMC in 2017 in de World Divisie Mars een gouden medaille met 84,63 punten. Bij de World Divisie Show behaalden zij een gouden met 80,04 punten.

FANFARENZUG POTSDAM

 POTSDAM- DUITSLAND Met een combinatie van de traditionele klanken en een strakke exercitie verovert de Fanfarenzug Potsdam reeds jaren de sympathie van de liefhebbers over de hele wereld. De Fanfarenzug heeft al op diverse continenten van de wereld mogen optreden. Voor het eerst in het bestaan van de Fanfarenzug zullen zij in Groningen optreden. Deze Fanfarenzug behaalde tijdens het WMC in 2017 in de World Divisie Mars een gouden medaille met 83,35 punten. Bij de World Divisie Show behaalden zij een gouden met 83,23 punten.

CHR. MUZIEKVERENIGING DOOR VRIENDSCHAP STERK

 KATWIJK De Marchingband behoort tot de absolute top in de amateurmuziekwereld en is door de jaren heen uitgegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk. Het uniform van de Limburgse Jagers hebben model gestaan voor het uniform van de Marchingband. De keuze voor een groen uniform levert het korps de bijnaam De Groene Jagers op. Een naam die nog steeds met trots wordt gedragen. Deze band behaalde tijdens het WMC in 2017 in de World Divisie Mars een gouden medaille met onderscheiding met 92,80 punten. Bij de World Divisie Show behaalden zij ook een gouden medaille met onderscheiding met 90,58 punten.

De ÚTLOPERS

 SNEEK De Útlopers uit Sneek laten mensen versteld staan door hun muzikaliteit en enthousiasme. De Sneker muzikanten weten op een geheel eigen wijze het publiek te bespelen en ieder evenement tot een groot feest te maken. Maak kennis met de gezelligheid uit Sneek!

DRUM- EN SHOWBAND ADEST MUSICA

 SASSENHEIM Buiten kijf staat dat met het hoge niveau van de muziek, gecombineerd met de strakke exercitie en een  flitsende  show,  het  korps  een  onuitwisbare  indruk  achterlaat.  Ook  de  uniformen,  die  zijn  afgeleid van het tuniek van de Koninklijke Grenadiers, dragen bij tot dit aanzien. Deze band behaalde op het WMC in 2017 een gouden medaille in de World Divisie Mars een gouden medaille met onderscheiding met 94,15 punten. Bij de World Divisie Show behaalden zij een gouden medaille met onderscheiding met 95,42 punten.
Copyright © 2017 Taptoe Groningen
Social Media
Copyright © 2017 Taptoe Groningen